The Body Shop Albania

ÇFARE ESHTE DASHURIA PER VETEN?

Dashuria për veten është superfuqia jonë

Ju e dini si shkon. Rekordi i thyer: ‘Kujdesu për veten’, ‘Bëhu i mirë me të tjerët’, ‘Ji i mirë me veten’, ‘Bëhu i mirë me planetin tënd’. Besimet thelbësore, themelore për të cilat ndihemi fort dhe kujdesemi thellësisht për to. Por në cilën pikë ato bëhen asgjë më shumë se fjalë në një faqe, fraza në ekranin tuaj? Ne kemi nevojë që ju të ndaloni. Dhe pyesni veten tani: A e doni veten?

Nuk ka të bëjë me dashurinë për gjënë e fundit që keni blerë. Duke dashur trendin më të fundit të ndryshimit që provuat. Gjëja e fundit që keni bërë mirë ose marrëdhënia e re ku jeni. Këto gjëra ju ngrenë lart, sigurisht. Por, ç’të themi për ta dashur veten? Ka shumë gjëra jashtë vetes që duam të besojmë se na bëjnë të ndihemi mirë. Ato gjëra mund të jenë kënaqëse dhe përmbushëse. Çfarë kuptojnë njerëzit kur flasin për dashurinë për veten?

Ja se si na pëlqen të mendojmë për të: Dashuria për veten shkon përtej të ndjerit mirë me veten. Eshtë më e madhe dhe më e thellë se gjithçka që keni ndjerë më parë. Mund të jetë edhe e pakëndshme. Dhe kjo është në rregull. Dashuria ndaj vetes ka të bëjë me vlerësimin e vetes, ka të bëjë me pranimin e vetes dhe dhënien e lejes ndaj vetes për t’u bërë ai që jeni në të vërtetë.

Vetë-dashuria kolektive ndërton një kulturë mirësie.

Charlie Craggs

AUTOR & TRANS AKTIVISTE

Sipas fjalëve të Charlie Craggs: “Unë arrita në fund, veçanërisht në lidhje me dashurinë për veten. E urreja veten thene sinqerishte. E urreja trupin tim. Unë urreja gjithçka për veten time. Ndonjëherë ju duhet të arrini fundin për të filluar të ndërtoni veten përsëri. Unë përpiqem t’i ndihmoj të tjerët të zgjohen me fuqinë e dashurisë për veten duke qenë thjesht vetja ime më autentike, e cila mendoj se, nga ana tjetër, inkurajon njerëzit e tjerë të jenë vetja e tyre më autentike.

Në The Body Shop, ne e shohim si detyrën tonë për të frymëzuar dhe mundësuar njerëzit përreth nesh të cilët, si Charlie, angazhohen për idenë e vetë-pranimit. Dashuria për veten fillon me një punë të brendshme, por nuk mbaron këtu. Sapo të filloni të ndjeni më shumë dashuri për veten, bëhet si një superfuqi e sapo gjetur, duke ju bërë më të fortë dhe duke ju frymëzuar që ta ndani atë “ndjenjë të mirë” me të tjerët. Kur fillojmë të pranojmë veten, atëherë fillojmë të shërojmë gjithçka që nuk kemi dashuri brenda nesh. Kur jemi të ngritur, ne mund të lartësojmë të tjerët.

PSE ESHTE DASHURIA NDAJ VETES E RENDESISHME TANI?

Praktikimi i dashurisë për veten është më i rëndësishëm sot se kurrë. Bota po përjeton ndryshime sizmike. Ne e shohim atë në politikën tonë, në mjedisin tonë, në teknologjinë tonë. Ne e shohim atë në biseda te cilat kane të bëjnë me anshmërinë gjinore, padrejtësinë racore, pabarazinë e identitetit. Me gjithçka që mbështetet në terren të paqëndrueshëm, nuk është për t’u habitur që ne po përjetojmë një ndjenjë kolektive të dyshimit në vetvete, duke vënë në pikëpyetje zgjedhjen tonë dhe vlerën e vetes.

Me përçarjen përreth nesh, ndryshime pozitive dhe negative, a nuk është koha të pyesim veten se çfarë duam, çfarë lloj qeniesh njerëzore duam të jemi dhe çfarë lloj bote duam të ndihmojmë ta formesojme?

Si mund të bëhemi më të fortë në vetvete, më të fortë në sistemet tona të besimit, nëse nuk fillojmë nga brenda-jashtë? Kjo do të thotë të mësojmë të pranojmë veten së pari dhe të mësojmë të duam veten më pas. Ne duhet të fillojmë duke njohur veten, me atë që ne vlerësojmë në botë para se të kuptojmë se çfarë lloj agjentësh ndryshimi duam të jemi. Le të fillojmë duke u angazhuar për një kauzë që na afrohet më shumë. Veprimi përfundimtar është ai i dashurisë për veten sepse do të thotë të rritemi në veten tonë dhe të pranojmë atë që jemi, duke na bërë qytetarë të botës më të fortë dhe më të angazhuar.

QFARE JEMI TE MESUAR TE BESOJME

Problemi është, ne jemi mësuar që herët të besojmë se nuk jemi të mjaftueshëm: jo mjaft mirë, jo mjaft bukur, jo mjaft të sjellshëm, jo mjaft të zgjuar, jo aq të fortë. E vërteta fatkeqe është se gratë shpesh goditen më shumë kur bëhet fjalë për këto parashikime shoqërore dhe familjare të ndjenjave të papërshtatshmërisë. Ne përgjigjemi duke u përpjekur për përsosmëri, duke u përpjekur të arrijmë dhe të kemi sukses në çdo aspekt të jetës sonë ose tërhiqemi, mbyllemi dhe heshtim.

Ne i shohim presionet dhe standardet e paarritshme që na janë mësuar duke u rritur dhe më vonë i mbajmë brenda vetes dhe pa e ditur atë. Ne e shohim atë të luajë në shtëpitë tona, në punë, në marrëdhëniet tona. Eshtë pikërisht kjo ide e filtruar, e shtrembëruar, krejtësisht e paarritshme për të qenë të pa metë ajo që ne duam ta sfidojmë dhe ta shtyjmë përsëri.

Ne jetojmë në një botë të papërsosur, ku markat dhe bizneset vazhdojnë të përfitojnë nga pasiguritë tona duke zvogeluar vetëvlerësimin dhe ndjenjën tonë të bukurisë, dhe duke u ushqyer nga vetë dyshimi ynë kolektiv.

Shumica prej nesh ende besojmë atë që na është mësuar – se nuk jemi aq të mirë sa jemi. Ky besim na mban të vegjël. Eshtë diçka që ne mund të zgjedhim të mbajmë ose mund të zgjedhim një rrugë tjetër dhe të shikojmë tek dashuria për veten si superfuqia jonë, duke e shndërruar dyshimin në vetvete në veprim të vërtetë, për veten dhe për ata që na rrethojnë.

Të duash veten është një praktikë në një botë që të thotë se nuk duhet.

Gina Martin

AKTIVIST POLITIK & Ambasador i OKB -së

Kur aktivistja, aktivistja dhe ndryshuesja e ligjit Gina Martin ishte një vajzë e re, asaj iu tha se ishte shumë e zhurmshme, shumë përçarëse dhe iu kërkua të fliste më ngadalë. Ajo na thotë se të gjitha karakteristikat për të cilat ajo ishte ngacmuar “janë arsyeja pse unë jam i mirë në atë që bëj tani, që është aktivizmi, fushata dhe mbrojtja për njerëzit dhe bërtitja për gjërat që më interesojnë”.

Gina na tregon se pranimi i vetes, festimi i çdo pjese të saj, madje edhe pjesët “shumë të zhurmshme”, janë pjesët e vetes që nxitën vendosmërinë e saj për të ndryshuar ligjin dhe për të bërë të njohur veprën penale në Mbretërinë e Bashkuar. Pra, kur na thuhet se nuk jemi mjaft të mirë, ose jo mjaft të qetë, si mund të marim disa nga aktivizmi i Ginës, aftësinë e saj për të sfiduar normat dhe për të ndryshuar sjelljet duke pyetur atë që na është thënë të besojmë për veten? Tani është shansi ynë për t’u angazhuar në dashurinë për veten, si një mënyrë për të ndezur transformimin dhe aktivizmin personal, për të krijuar jetë më të lumtur për veten tonë dhe për t’ua transmetuar të gjithëve përreth nesh.

DASHURIA NDAJ VETES ESHTE AKSION

Ne besojmë se dashuria për veten ka fuqinë të jetë veprim. Bëhet fjalë për secilin prej nesh që ka nevojë të ndërmarrë veprime të ndërgjegjshme (të mëdha apo të vogla) dhe të ngrihemi së bashku. Një pjesë kryesore e veprimit kolektiv është që bizneset të luajnë rolin e tyre dhe të marrin përgjegjësinë. Siç tha themeluesja e The Body Shop Dame Anita Roddick: “Kurrë mos u joshni ne besimin se nuk është roli i nje biznesi të merret me çështjet e mëdha, sepse absolutisht është.”

Ne kemi sfiduar gjithmonë normat shoqërore, duke inkurajuar fuqizimin dhe nxitur aktivizmin. Në vitin 1998, ne morëm një qëndrim për pozitivitetin e trupit me fushatën tonë të vetëvlerësimit, e cila paraqiste një kukull me madhësi 16, të cilën e quajtëm Ruby me sloganin: “Ka 3 miliardë gra që nuk duken si supermodele dhe vetëm 8 që duken.” Në vitin 2021, ne mbajmë një qëndrim ndaj dyshimit në vetvete, ndaj normave të kundërta, në shtyrjen e sfidave personale dhe shoqërore.

Si një kompani bukurie e themeluar nga një grua, është besimi ynë themelor që të gjithë kanë të drejtë të dëgjohen, të ndihen të bukur, të parë, të besuar, të respektuar dhe të dashur. Ne po shohim bazat e aktivizmit femëror si kurrë më parë, por ka ende kaq shumë punë të papërfunduara midis grave të të gjitha moshave nga të gjitha prejardhjet dhe etnitë ende të nënpërfaqësuara rëndë, pa zë dhe pa agjenci.

1 MILION AKTE TE DASHURISE NDAJ VETES

Si e shohim këtë të funksionoje? Çfarë mund të bëjmë, masive ose diskrete, të njohur apo jashtë zonës sonë të rehatisë, për të ndihmuar të ngrihemi kolektivisht përmes fuqisë së dashurisë për veten?

Me ndihmën tuaj dhe njerëzit e tjerë të patrembur që do të ngrihen së bashku me ne, ne duam të ndihmojmë të frymëzojmë 1 milion akte dashurie për veten në të gjithë globin në 1 vit. Sepse nëse fillojmë, sado të vegjël, secili prej nesh mund të ushqejë dashurinë për veten brenda nesh, të inkurajojë që dashuria për veten të rritet mes nesh dhe të dëshmojë një botë më të mirë për të gjithë. Asnjë përmbysje e status quo-së apo histori sfiduese e dyshimit në vetvete është shumë e vogël ose e qetë për t’u ndarë.

Ne të gjithë mund të mësojmë nga trajnerja dhe aktivistja e fitnesit Sophie Butler kur ajo flet për mënyrën sesi të qenit me aftësi të kufizuara mund të ndodhë në një moment dhe se si një udhëtim i dashurisë ndaj vetes zgjat një jetë. Me fjalët e saj, dashuria për veten është “në fuqinë e saj më të madhe kur është në një formacion kolektiv. Dhe kur ne mund të dalim në botë dhe të jemi të guximshëm dhe të fuqizuar, atëherë mund të ndihmojmë në ngritjen e të gjithë të tjerëve. “

Le të ndjekim drejtimin e Sofisë ndërsa dalim në botë së bashku. Dije se ky është fillimi i udhëtimit tonë. Kur jemi të bashkuar nga dashuria për veten, kur prekim superfuqinë tonë të mrekullueshme të dashurisë për veten, do të jemi të pandalshëm.

Sophie Butler

TRAJNER I FITNESIT & AKTIVIST

Mënyra të tjera për të blerë...

CT13_c00362_EDELWEISS_2022_Q2_ECOM_PLP_INROIPS634[1]

Edicioni Ynë Vegan

Ne po e bëjmë më të lehtë se kurrë zgjedhjen e bukurisë vegane dhe rutinave të kujdesit të lëkurës
me linjën tonë të prodhimeve vegane e cila është në rritje – për t'ju ndihmuar të siguroheni
ju jeni të mbuluar – nga koka te këmbët.

CA_210209_W06_Q1_CleansersToners_2a

Trupi & Shpirti

Jeta është e shkurtër dhe trupi juaj është i bukur. Ju nuk jeni një smartphone dhe nuk keni nevojë për një azhurnim.

Q2_2021_CLC_MAY_SUMMER_PREPARATION_LE_INZABLE015_AMP-DESK-CT2-SPF_Important-720x480

Si ta mbrojme lekuren nga dielli

Shi apo diell, është thelbësore të mbroni lëkurën tuaj nga dielli çdo ditë – kjo do të thotë të përdorni një produkt dedikuar mbrojtjes me SPF.

Shopping Cart

Email me when in stock

We’d be happy to contact you as soon as this item is available. Simply enter your email address in the space below.