The Body Shop Albania

HISTORIA JONË

MIRE SE VINI NE THE BODY SHOP.

Historia jonë filloi në Brighton, Angli në 1976. Filloi me themeluesen tonë, Dame Anita Roddick, dhe besimin e saj në diçka revolucionare: ai biznes mund të jetë një forcë për të mirë. Duke ndjekur vizionin e saj, ne kemi shkelur rregullin, kurrë nuk mashtrohemi dhe ndryshojmë duke bërë për mbi 40 vjet.

“Biznesi i jep formë botës. Ajo është e aftë të ndryshojë shoqërinë në pothuajse çdo mënyrë që ju mund ta imagjinoni.”

Dame Anita Roddick

THEMELUESE E THE BODY SHOP

JO KOMPANIA JUAJ MESATARE E KOSOMETIKS

Kur The Body Shop hapi dyert për herë të parë në 1976, ishte një dyqan i vogël me bojë të gjelbër në rrugët e Brighton, Angli. Qasja e saj ndaj bukurisë ishte rrënjësisht e ndryshme nga lojtarët e mëdhenj në industrinë e bukurisë. Ishte e thjeshtë-përbërës me burim etik dhe me bazë natyrore nga e gjithë bota, në paketime jo të pakuptimta që lehtë mund të rimbushesh. Produktet dhe ritualet e bukurisë të bëra për çdo trup, që i bënin gratë të ndiheshin mirë në lëkurën e tyre ku kurrë nuk premtonin t’i bënin të dukeshin si dikush tjetër.

“Dimensionet sociale dhe mjedisore janë të ndërthurura në strukturën e vetë kompanisë. Ato nuk janë as të parat jo të fundit ndër objektivat tanë, por një pjesë e vazhdueshme e gjithçkaje që bëjmë.”

Dame Anita Roddick

THEMELUESE E THE BODY SHOP

NISMA PER NDRYSHIM SOCIAL

Mbi 40 vjet më parë, kjo qasje ishte përpara kurbës. Me pasionin e Anitës për planetin dhe fushatën për kauza, The Body Shop ishte gjithmonë më shumë se vetëm një markë bukurie. Kishte qëllim – fitim dhe parime që punonin në harmoni. Produktet tona nuk u testuan kurrë mbi kafshët dhe nuk shfrytëzuan askënd në prodhimin e tyre. Ne kemi punuar në mënyrë të drejtë me fermerët dhe furnizuesit dhe kemi ndihmuar komunitetet të lulëzojnë përmes programit tonë të Tregtisë së Panairit të Komunitetit. Sot, ka gjithnjë e më shumë marka që ndjekin hapat tanë, dhe ne jemi të lumtur t’i mirëpresim ato në bord. Bota ka nevojë për të.

“Bukuria është një shprehje e jashtme e gjithçkaje që ju pëlqen për veten tuaj.”

Dame Anita Roddick

THEMELUESE E THE BODY SHOP

RIPERCAKTIMI I BUKURISE

Kur The Body Shop filloi për herë të parë, industria e bukurisë kishte ide mjaft të përcaktuara se si duhet të duken vajzat dhe gratë. Por edhe Anita kishte idetë e saj. Ajo besonte se bukuria ishte burimi i gëzimit, rehatisë dhe vetëvlerësimit të një personi. Ishte ajo që të pëlqeu te vetja, dhe ajo që të bëri të ndihesh mirë. Produktet e saj të bukurisë, ajo besonte, ishin më shumë për një ritual të përditshëm të dashurisë ndaj vetes, në vend të premtimit të rremë të dobësimit dhe anti-plakjes që industria bëri pedale. Ajo nuk donte të krijonte produkte për t’i bërë gratë të duken në një mënyrë të caktuar – por për t’i ndihmuar ata të jenë versionet më të mira të vetvetes.

“Unë mendoj se të gjitha praktikat e biznesit do të përmirësoheshin pa masë nëse do të udhëhiqeshin nga parimet” femërore.” Dame Anita Roddick – THEMELUESE E THE BODY SHOP

Fuqizimi i grave dhe vajzave

Anita ishte një aktiviste në zemër. Ishte ajo që i dha The Body Shop qëllimin dhe dëshirën tonë unike për ndryshime shoqërore. Një aktiviste e vërtetë feministe dhe e të drejtave të njeriut, ajo ndërtoi markën duke fuqizuar gratë dhe vajzat me çdo produkt dhe çdo vendim biznesi, duke u përpjekur për barazi dhe duke krijuar mundësi për gratë përmes programit tonë të Tregtisë së Panairit të Komunitetit. Parimet e etiketuara si “femërore” – përfshirja, bashkëpunimi dhe dhembshuria – janë themeli i markës sonë.

BIZNESI SI FORCE PER TE MIRE

Body Shop është i rrënjosur në aktivizëm dhe historia jonë e fushatës filloi në vitin 1986. Anita u bashkua me Greenpeace në fushatën Save the Whale për të luftuar praktikën mizore të balenave, duke promovuar vajin e jojoba si një zëvendësim për vajin e balenës, e cila u përdor gjerësisht në kozmetikë në atë kohë. Filluam të mëdhenj. Ne filluam ashtu siç donim të vazhdonim. Sot, ne jemi një markë globale e besuar me dekada aktivizëm të suksesshëm pas nesh, dhe ne jemi në një pozicion unik për të shprehur shqetësimet e miliona klientëve dhe për të çuar çështjet tona tek vendimmarrësit në të gjithë botën, për të siguruar ndryshime pozitive afatgjata.

Shopping Cart

Email me when in stock

We’d be happy to contact you as soon as this item is available. Simply enter your email address in the space below.