The Body Shop Albania

AMBALAZHET TONA

QELLIMET TONA AFATGJATA PER KRIJIMIN E PAKETIMIT TE QENDRUESHEM.

Ne jemi të përkushtuar të bëhemi biznesi më i qëndrueshëm që mund të jemi, dhe ne gjithmonë përpiqemi të zvogëlojmë ndikimin tonë në planet. Ka kuptim që ne vazhdimisht të rishikojmë paketimin e produkteve tona dhe të punojmë për qëllime afatgjata të qëndrueshmërisë. Kjo është mënyra se si ne po punojmë për të zhvilluar paketimin e mbeturinave zero.

RISHIKIMI I PLASTIKES

Ne jemi një B Corp , dhe kjo do të thotë botë për ne. Ne jemi një nga 3,000 bizneset në mbarë botën që kemi standardet më të larta sociale dhe mjedisore për njerëzit dhe planetin, dhe ne e marrim atë shumë seriozisht. Fokusi ynë është të përdorim më pak materiale plastike aty ku është e mundur; duke përdorur më shumë plastikë me bazë bimore dhe të ricikluar (në vend të plastikës me bazë vaji) dhe duke ndihmuar njerëzit në të gjithë botën të ripërdorin, ripërdorin dhe riciklojnë. Në vitin 2019, ne rifutëm skemën tonë pioniere të rimbushjes, një program riciklimi dhe hoqëm 21 tonë plastikë nga dhuratat tona të Krishtlindjeve. Nga zvogëlimi, rimbushja dhe riciklimi, ne po ndryshojmë mënyrën se si mendojmë për plastikën.

SI PERPIQEMI TE ZHVILLOJME DUKE MOS SHPENZUAR PAKETIM.

KUJDESI I FLOKEVE PER KUJDES

Në vitin 2021 ne filluam kujdesin tonë më të qëndrueshëm të flokëve – shishet dhe vaskat janë 100% të riciklueshme dhe janë bërë nga 100% plastikë e ricikluar, përfshirë plastikën e ricikluar të Tregtisë së Panairit të Komunitetit të mbledhur në rrugët e Bengaluru, Indi.*

Duke përdorur plastikën e ricikluar të Tregtisë së Panairit të Komunitetit në paketimin tonë, ne po ndihmojmë në trajtimin e problemit të mbeturinave plastike ekzistuese, ndërsa ndihmojmë komunitetet që ndikon. Ne po luftojmë për njerëzit dhe planetin.

GRADUALISHT DUKE PUNUAR PER PAKETIME 100% TE RECIKLUESHME

Aktualisht, më shumë se 68% e paketimit tonë mund të riciklohen teknikisht. Deri në vitin 2025, të gjitha produktet tona për larjen e trupit dhe flokëve do të jenë plotësisht të riciklueshme. Si pjesë e strategjisë sonë të paketimit, ne kemi ndërmarrë një rishikim gjithëpërfshirës të të gjithë portofolit tonë të produkteve dhe po eksplorojmë sesi mund ta rrisim këtë përqindje në të ardhmen.

JEMI DUKE PERDORUR PCR NE PAKETIMET E TONA PER TA ELEMINUAR PLASTIKEN ME BAZE VAJI.

Sot, paketimi ynë i produkteve plastike PET përmban mesatarisht 25% material të ricikluar. Deri në vitin 2022, ne synojmë të rrisim sasinë e materialit plastik të ricikluar në 75%. Qëllimi ynë afatgjatë është të zhvillojmë një model rrethor për paketimin tonë, që nënkupton ripërdorimin ose ripërdorimin e 100% të paketimit të produktit tonë.

NE PROMOVOJME EKONOMINE PERMES RIMBUSHJES.

Edhe pse riciklimi është jashtëzakonisht i rëndësishëm, ne po përqafojmë gjithashtu qasjen e ekonomisë rrethore për të eleminuar disa nga mbeturinat nga produktet tona, në vend që t’i riciklojmë ato. Në vitin 2019, ne rifilluam skemën tonë pioniere të rimbushjes së produktit në dy dyqane të reja të koncepteve. Këtu mund të blini një shishe alumini të rimbushshme 250 ml dhe ta mbushni me një përzgjedhje prej tetë xhel dushi, dhe ta sillni përsëri për ta rimbushur sapo të jetë bosh. Ne po punojmë shumë për të sjellë rimbushje në më shumë dyqane së shpejti, si dhe duke prezantuar shampo të rimbushshme, kondicionerë dhe larje dore. Shikoni këtë hapësirë!

NE PO KONTRIBUOJMË NË ZVOGËLIMIN E MBETURINAVE EKZISTUESE GJATË DREJTIMIT TË NDRYSHIMIT POZITIV SHOQËROR.

Në vitin 2019 ne filluam programin tonë plastik të ricikluar të Tregtisë së Panairit të Komunitetit. Ne burojmë plastikë nga grumbulluesit e margjinalizuar të mbeturinave në Indi, duke ofruar një çmim të drejtë, të ardhura të qëndrueshme dhe kushte më të mira pune në një sektor joformal që shpesh është i paqëndrueshëm dhe diskriminues. Në vitin tonë të parë ne blemë 250 tonë plastikë të ricikluar të Tregtisë së Panaire të Komunitetit, të cilën e kemi përdorur në shampo dhe shishe kondicioneri. Deri në fund të vitit 2021, ne synojmë të blejmë mbi 900 tonë plastikë të ricikluar të Tregtisë së Panairit të Komunitetit.

KUTITË TONA TË REJA TË DORËZIMIT

Ata tani janë super të qëndrueshëm. Në fakt, ato ndihmojnë në kursimin e 226,710 metrave shirit, 2,600 kilogramë plastike dhe 6,7 ton emetime të CO2e çdo vit. Mjaft bukur, a? Dhe ato janë aq të bukura sa mund t’i ktheni nga brenda dhe t’i çiklizoni si një kuti dhuratë.

Ju lutemi vini re: Ne jemi zotuar të sigurojmë që të gjitha kutitë tona të jenë të kthyeshme/të ripërdorshme, por për fat të keq në këtë kohë dizajni i kthyeshëm nuk është i disponueshëm në formatin tonë më të madh të kutisë. Ne po punojmë shumë për ta zgjidhur këtë.

E ARDHMJA E AMBALAZHEVE TONA

Ne duam të përqëndrohemi në afatgjatë dhe të bëjmë ndryshime që do të zgjasin-si trajtimi i krizës globale të plastikës dhe zhvillimi i opsioneve të qëndrueshme të paketimit. Ne kemi një rrugë të gjatë për të bërë, por ne jemi gjithmonë duke shikuar drejt së ardhmes me dy qëllime të qarta:

1. E gjithë paketimi i produktit do të jetë i kompostueshëm, i rimbushshëm ose i kthyeshëm për ripërdorim.

2. Të gjitha paketimet e produkteve të rimbushshme ose të kthyeshme do të bëhen nga materiale hyrëse të rinovueshme dhe të ricikluara.

Për të arritur këto qëllime, ne do të hartojmë paketimin e produkteve nën katër kategori të qëndrueshme të paketimit:

PROJEKTIMI I MBETURINAVE

Zhvilloni produkte që janë të kompostueshme, të rimbushshme ose të kthyeshme për ripërdorim.

PROJEKTIM PER RIPEDORIM

Vazhdoni të zhvilloni opsionet e rimbushjes dhe produktet e rimbushshme.

PROJEKTIMI PER RIGJENERIM

Zhvilloni paketimin e bërë nga materiale të rinovueshme.

PROJEKTIMI PER RIPARIM

Zhvilloni paketimin e produktit që është bërë nga materiale të ricikluara dhe mund të riciklohet ose kthehet për ripërdorim nga ana jonë.

Shopping Cart

Email me when in stock

We’d be happy to contact you as soon as this item is available. Simply enter your email address in the space below.