The Body Shop Albania

PëRGJITHMONë KUNDëR TESTIMEVE TEK KAFSHëT

NE KëRKOJMë Të NDALOJMë PRAKTIKëN MIZORE Të TESTIMEVE TEK KAFSHëT Në KOZMETIKë. PëRGJITHMONë.

Ne kemi luftuar për të drejtat e kafshëve që nga viti 1989. Rreth 80% e shteteve aktualisht nuk kanë ligje rreth testimit tek kafshët dhe ne, bashkë me miqtë tanë të Cruelty Free International, nëpërmjet fushatës tonë “Forever Against Animal Testing” po punojmë drejt një ndalimi mbarëbotëror të produkteve kozmetike të cilat janë testuar tek kafshët… përgjithmonë.

çfarë është testimi tek kafshët në kozmetikë?

Sipas Cruelty Free International, mbi 500,000 kafshë përdoren çdo vit për testime kozmetike tek kafshët në të gjithë botën. Ekzistojnë zgjidhje alternative të testimit nëpërmjet të cilave nuk vuajnë as kafshët dhe as konsumatorët dhe në fakt, testet jo-shtazore shpesh janë më efektive, më të besueshme dhe më të shpejta, duke dëshmuar se mizoria ndaj kafshëve është një e keqe e panevojshme. Kjo është arsyeja pse ne po luftojmë për të zhdukur testimin tek kafshët në kozmetikë një herë e përgjithmonë, në mënyre që mos të nevojitet më që kafshët të vuajnë për bukurinë tonë.

çfarë kemi arritur deri tani

Në 4 tetor 2018, Ditën Botërore të Kafshëve, The Body Shop dhe Cruelty Free International dërguan 8.3 milion nënshkrime kundër testimit kozmetik tek kafshët, në Selinë e Kombeve të Bashkuara në New York, për të krijuar një kornizë globale në dhënien fund të testimit tek kafshët, duke çuar kështu përpara axhendën e Kombeve të Bashkuara mbi zhvillimin e qëndrueshëm.

Ky akt është kulminimi i avokatisë më shumë se 30 vjeçare midis The Body Shop, markës së parë ndërkombëtare të bukurisë që bëri fushatë kundër testimit kozmetik tek kafshët dhe partnerit tonë të fushatës, Cruelty Free International, organizata e parë globale jo-fitimprurëse e përkushtuar për t’i dhënë fund testimit të produkteve kozmetike dhe përbërësve të tyre tek kafshët. Përpjekja e përbashkët është fushata më ambicioze e kryer ndonjëherë kundër testimit kozmetik tek kafshët dhe shërben si një model për të frymëzuar veprime të mëtejshme nga bizneset, qeveritë dhe qytetarët.

Nënshkrimet e peticionit, të mbledhura nga mbështetësit në të gjithë botën në vetëm 15 muaj, u bëjnë thirrje vendeve të OKB -së të zyrtarizojnë një kuadër ndërkombëtar për t’i dhënë fund testimit kozmetik te kafshët, kudo dhe përgjithmonë.

SI I TESTOJMë NE PRODUKTET

Produktet tona i nënshtrohen testimeve të detajuara për të siguruar që ato janë të sigurta, efektive dhe “animal-friendly”. Ne përdorim tre metoda kryesore të testimit që përfshijnë të dhëna kompjuterike dhe inde të krijuara në laborator. Të gjitha kompanitë kozmetike mund të adoptojnë këto metoda testimi të cilat janë “animal-friendly”.

1.

Analiza in-silico (e bazuar në metoda kompjuterike) përdor të dhëna që janë të disponueshme dhe të gatshme për të na ndihmuar të vlerësojmë përshtatshmërinë e materialeve të ngjashme përmes ekstrapolimit.

2.

Lëkura e prodhuar në laborator rritet nga qelizat e lëkurës së njeriut. Kjo na lejon të kryejmë kontrolle sigurie në qelizat që reagojnë praktikisht në të njëjtën mënyrë si lëkura e njeriut, pa dëmtuar asnjë person apo kafshë.

3.

Në fund, për të siguruar tolerancë të mirë te njerëzit, ne shpesh i testojmë produktet tona me metoda që përfshijnë vendosjen e një sasie shumë të vogël të produktit në lëkurën e një personi për të siguruar që është i sigurt dhe efektiv. Kjo ndodh zakonisht në fazën finale të testimit të një formule të re.

4.

Ne gjithashtu kryejmë prova ku njerëzit testojnë produktet tona për përputhshmërinë me lëkurën dhe efektivitetin kozmetik, nën mbikëqyrjen e ekspertëve mjekësorë kur është nevoja.

Të REJAT Më Të FUNDIT NGA VENDET E TJERA NE BOTë

Që nga paraqitja e peticionit tonë në OKB në 2018, shtete në mbarë botën po ndërmarrin hapa për të ndryshuar politikat e tyre mbi testimin tek kafshët në kozmetikë, me mbështetjen e plotë të ekipeve tona lokale.

AUSTRALIA

Qeveria Australiane i ka dhënë fund mbështetjes në të dhëna të reja me testime tek kafshët për përbërësit në kozmetikë.

KANADA

Projektligji “Canadian Cruelty Free Cosmetics” është paraqitur për leximin e parë në parlament.

KOLUMBIA

Dhoma e Përfaqësuesve në Kolumbi miratoi unanimisht një projektligj për të ndaluar përdorimin e kafshëve në testimet për produktet kozmetike dhe përbërësit e tyre, të prodhuar në vend apo të importuar. Projektligji tani duhet të shkojë në Senat.

TAIVANI

Kufizimet për testimin tek kafshët në kozmetikë kanë hyrë në fuqi.

KINA

Ligjvënësit kanë nisur konsultimet për heqjen dorë nga testimi i kafshëve për produktet kozmetikë të importuara me përdorim jo-specifik. Bulldog është bërë marka e parë ndërkombëtare që shitet në Kinë si pjesë e programit pilot të “Cruelty Free International Leaping Bunny”.

VIRGINIA, SHBA

Projektligji “Cruelty Free Cosmetics” ka kaluar në Senat.

HAWAII, SHBA

Projektligji “Cruelty Free Cosmetics” ka kaluar në Dhomën e Përfaqësuesve dhe shkon në Senat për vlerësim.

NEVADA, SHBA

Projektligji “Cruelty Free Cosmetics”  është nënshkruar si ligj!

ILLINOIS, SHBA

Projektligji “Humane Cosmetics” në Illinois është nënshkruar si ligj!

CALIFORNIA, SHBA

Projektligji “Cruelty Free Cosmetics”  është nënshkruar si ligj!

MARYLAND, SHBA

Projektligji “Cruelty Free Cosmetics” ka kaluar në Senat dhe shkon në Dhomën e Përfaqësuesve për vlerësim. 

MEKSIKA

Senati ka votuar për të ndaluar testimin tek kafshët në kozmetikë, si dhe prodhimin, importin ose tregtimin e produkteve kozmetike të testuara te kafshët kudo në botë pasi ligji të hyjë në fuqi. Projektligji tani do të kalojë në fazën tjetër të procesit legjislativ në Dhomën e Përfaqësuesve.

SHBA

Akti i ri federal “Humane Cosmetics” është prezantuar në Shtëpinë e SHBA dhe Senatin amerikan, për t’i dhënë fund testimit tek kafshët në kozmetikë në të gjithë Shtetet e Bashkuara.

Shopping Cart

Email me when in stock

We’d be happy to contact you as soon as this item is available. Simply enter your email address in the space below.