Search
Posta FALAS për porositë mbi 2,990L

Politika E “Cookies”

Dyqani online thebodyshop.com.al përdor të ashtuquajturat cookies. Cookies përdoren për të siguruar që ju të merrni informacionin më të rëndësishëm dhe përvojën më të mirë. Ato ju ndihmojnë të merrni një përvojë të personalizuar kur përdorni shërbimet tona dhe ju ofrojnë përmbajtje më të rëndësishme.

ÇFARË JANË COOKIES?

Cookie është një skedar i vogël i formuar nga shkronja dhe numra. Ky skedar do të ruhet në kompjuterin tuaj, pajisjen celulare ose pajisje të tjera të një përdoruesi që përdoret për qasje në internet.

Cookie është instaluar përmes kërkesës së dërguar nga serveri i një faqe në internet në shfletuesin (për shembull: Internet Explorer, Chrome) dhe është plotësisht “pasiv” (nuk përmban programe softuerike, viruse ose spyware dhe nuk ka qasje në informacion nga pajisjet e përdoruesit).

Duke përdorur faqen tonë të internetit, ju pranoni që thebodyshop.com.al mund të ruajë cookies në kompjuterin tuaj ose në pajisjen tuaj celulare.

ÇFARË COOKIES PËRDORIM NË FAQEN TONË TË INTERNETIT
“COOKIES” TË DETYRUESHME

Funksionalitetet kryesore të faqes sonë në masë të madhe varen nga cookies të vendosura nga ne. Nëse i çaktivizoni këto cookie, nuk do të jeni në gjendje të regjistroheni nga llogaria juaj në faqen tonë, si dhe të bëni blerje dhe të përdorni veçori të tjera themelore të thebodyshop.com.al

“COOKIES” FUNKSIONALE

Këto cookie përdoren për:

– të jeni në gjendje të mbani mend se cilat cilësime keni zgjedhur, cilat produkte të preferuara keni specifikuar, cilat detaje të dorëzimit keni specifikuar kur keni porositur për herë të fundit dhe të tjera.

– të jeni në gjendje të rekomandoni produkte që plotësojnë preferencat tuaja.

– për të mbledhur dhe analizuar përdorimin e faqes në mënyrë që të përmirësojmë përvojën e përdoruesit dhe ta bëjmë faqen tonë më të përshtatshme dhe të lehtë për t’u përdorur.

“COOKIES” NGA PALËT E TRETA PËR QËLLIME ANALITIKE

Këto cookie ndihmojnë në monitorimin e trafikut në faqen tonë, të cilën ne duhet ta analizojmë se sa i përshtatshëm është të përdorim thebodyshop.com.al. Ne përdorim Google Analytics për këtë qëllim. Këto cookie nuk na japin asnjë informacion në lidhje me të dhënat tuaja personale. Informacioni në to është anonimizuar. Qëllimi i këtyre cookie -ve është të jemi në gjendje të monitorojmë efektivitetin e shërbimit tonë dhe t’i përmirësojmë ato. Periudha maksimale në të cilën ne ruajmë të dhënat analitike në Google Analytics është 38 muaj.

“COOKIES” TË PALËVE TË TRETA PËR SYNIME TË SAKTA DHE QËLLIME REKLAMIMI

Këto cookie përmbajnë informacion në lidhje me sjelljen tuaj të përdoruesit në faqen tonë dhe mund të përdoren për të personalizuar fushatat reklamuese përmes platformave të faqeve dhe shërbimeve të jashtme. Në këtë mënyrë ju shihni informacionin që është i rëndësishëm për ju. Ata nuk ruajnë të dhëna personale dhe informacioni është anonimizuar. Platformat e reklamave të jashtme që ne përdorim janë: Rrjetet sociale (Facebook, Twitter, Instagram), Google, YouTube dhe platforma të tjera.

FSHIRJA E “COOKIES”

Ju mund të kontrolloni cilësimet e cookie që merrni nga faqja jonë në shfletuesin që përdorni. Ju lutemi vini re se nëse kufizoni cookie-t, mund të mos jeni në gjendje të përdorni funksionalitetin e plotë të thebodyshop.com.al.

COOKIES DHE TË DHËNAT PERSONALE

Të dhënat personale të mbledhura nga cookie -t mund të përdoren vetëm për të kryer funksione specifike në sajtin e lidhur me përdoruesin. Të dhënat personale janë të koduara për të parandaluar hyrjen nga persona të paautorizuar dhe nuk përdoren në asnjë mënyrë përveç për qëllimin e sigurimit të funksionimit të plotë të faqes në internet dhe kur përdorni shërbimet tona.

Informacioni teknik që ne mbledhim në bazë të cookies nuk përbën të dhëna personale brenda kuptimit të Rregullores së Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave (Rregullorja (BE) 2016/679 për mbrojtjen e të dhënave personale), pasi nuk është mjaft individualiste. Përdorimi i tij është i nevojshëm për të operuar faqen e internetit, për të mbledhur informacionin e nevojshëm, përfshirë kërkesat me ligj, për të siguruar sigurinë e përdoruesve të faqes në internet, si dhe për të përmirësuar shërbimet që ne ofrojmë.

Çdo ndryshim i ardhshëm në Politikën tonë të Cookie do të postohet në këtë faqe.

SIGURIA DHE KONFIDENCIALITETI

Cookies nuk janë viruse! Ata përdorin formatin e tekstit të thjeshtë. Ato nuk përbëhen nga pjesë të kodit, kështu që ato nuk mund të ekzekutohen ose ekzekutohen vetë. Prandaj, ato nuk mund të kopjohen ose kopjohen në rrjete të tjera për të filluar ose kopjuar përsëri.

Për shkak se ata nuk i kryejnë këto funksione, ato nuk mund të konsiderohen viruse.

Cookies ende mund të përdoren me qëllim të keq. Për shkak se ata ruajnë informacion në lidhje me preferencat, si dhe historinë e shfletimit të përdoruesit, si në një sit të veçantë ashtu edhe në shumicën e vendeve të tjera, cookies mund të përdoren si një formë Spyware. Shumë programe antispyware nuk janë në dijeni të këtij fakti dhe tregojnë vazhdimisht se cookies duhet të hiqen gjatë procedurave të heqjes / skanimit / antivirusit / antispyware.

Shfletuesit zakonisht kanë cilësime të intimitetit të integruara që ofrojnë nivele të ndryshme të pranimit të cookie-t, datës së skadimit dhe fshirjes automatike pasi një përdorues të ketë vizituar një sajt.

ASPEKTE TË TJERA TË SIGURISË QË LIDHEN ME “COOKIES”

Meqenëse mbrojtja e të dhënave personale është jashtëzakonisht e rëndësishme dhe është e drejtë e çdo përdoruesi të internetit, rekomandohet të dini problemet e mundshme që cookie -t mund të krijojnë.

Ata dërgojnë informacion në mënyrë të vazhdueshme dhe në të dy drejtimet midis shfletuesit dhe faqes së internetit, dhe në rast se një haker ose person tjetër i paautorizuar ndërhyn gjatë dërgimit të të dhënave, atëherë informacioni që përmban cookie mund të përgjohet.

Në raste të rralla, kjo mund të ndodhë nëse shfletuesi lidhet me serverin duke përdorur një rrjet të pakriptuar (për shembull, një rrjet pa tel pa fjalëkalim).

Një lloj tjetër sulmi i bazuar në cookie kërkon cilësime të pasakta cookie në server. Nëse një faqe në internet nuk kërkon që shfletuesi të përdorë vetëm kanale të koduara, hakerat mund ta përdorin këtë dobësi për të mashtruar shfletuesit të dërgojnë informacion përmes kanaleve të pasigurta. Hakerat pastaj përdorin informacionin për të fituar qasje të paautorizuar në uebfaqe të caktuara. Veryshtë shumë e rëndësishme të jeni të kujdesshëm kur zgjidhni mbrojtjen më të përshtatshme të të dhënave personale.

KËSHILLA PËR SHFLETIM TË SIGURT DHE TË PËRGJEGJSHËM BAZUAR NË “COOKIES”

Për shkak të fleksibilitetit të tyre dhe faktit se shumica e vendeve më të vizituara dhe më të mëdha përdorin cookie, këto të fundit janë pothuajse të pashmangshme. Çaktivizimi i cookies nuk do t’i lejojë përdoruesit të hyjë në faqet më të zakonshme dhe të përdorura, përfshirë Youtube, Gmail, Yahoo dhe të tjerët.

KËTU JANË DISA KËSHILLA QË MUND TË SIGUROJNË INVESTIGIM, POR ME NDIHMËN E “COOKIES”

Përshtatni cilësimet e shfletuesit tuaj për cookies për të krijuar një nivel të përshtatshëm mbrojtjeje kundër përdorimit të cookies.

Nëse nuk e keni parasysh përdorimin e cookies dhe jeni personi i vetëm që përdorni kompjuterin, mund të caktoni data më të gjata të skadimit për ruajtjen e historisë së shfletimit dhe qasjen në të dhënat personale.

Nëse ndani qasjen në kompjuterin tuaj me dikë, mund të ndryshoni cilësimet e shfletuesit tuaj për të fshirë të dhënat personale të shfletimit sa herë që mbyllni shfletuesin. Ky është një opsion për të hyrë në faqet që shpërndajnë cookie dhe për të fshirë çdo lloj informacioni nga një vizitë pas mbylljes së sesionit të shfletimit.

SIGUROHUNI QË SHFLETUESI JUAJ ËSHTË GJITHMONË I PËRDITËSUAR

Shumë sulme të bazuara në cookie zbatohen kur shfrytëzohen dobësitë në versionet më të vjetra dhe të vjetruara të shfletuesve.

Cookies janë kudo dhe nuk mund të shmangen nëse doni të gëzoni qasje në faqet e internetit më të mira dhe më të mëdha – vendore dhe ndërkombëtare. Me një kuptim të qartë se si funksionojnë dhe përfitimet që sjellin, ju mund të merrni masat e nevojshme të sigurisë në mënyrë që të lundroni në internet me besim.

Duke çaktivizuar ose refuzuar të merrni cookie, mund t’i bëni disa faqe të papërdorshme. Gjithashtu, heqja dorë nga cookies nuk do të thotë që nuk do të merrni / shikoni më reklama në internet.

Eshtë e mundur të vendosni shfletuesin në mënyrë që këto cookie të mos pranohen më, ose mund të vendosni që shfletuesi të pranojë cookies vetëm nga faqe të caktuara. Por, për shembull, nëse nuk jeni të regjistruar për të përdorur cookies, nuk do të jeni në gjendje të lini komente.

Të gjithë shfletuesit modern ofrojnë mundësinë për të ndryshuar cilësimet e cookie -t. Këto cilësime janë përgjithësisht në menunë “opsionet” ose “të preferuarat” e shfletuesit tuaj.